Datum stupanja na snagu: Sep 17, 2019.

Serendipity („mi“ ili „naši/naše“) upravlja https://serendipity.edu.rs/ sajtom (u daljem tekstu  „Usluge“).

Ova stranica Vam pruža informacije u vezi sa prikupljanjem, korišćenjem i otkrivanjem privatnih podataka pri korišćenju naših Usluga i izbora koje ste povezali sa tim podacima. Naša Politika Privatnosti za Serendioity napravljena pomoću PrivacyPolicies.com Generatora za Politiku Privatnosti.

Koristimo Vaše podatke kako bismo Vam pružili što bolje Usluge. Korišćenjem Usluga, saglasni ste da prikupljamo i korisimo Vaše podatke u skladu sa ovom politikom. Uslovi navedeni u ovoj Politici Privatnosti imaju ista značenja kao i u našim Uslovima korišćenja dostupnim na https://serendipity.edu.rs/.

Sakupljanje i upotreba podataka

Sakupljamo nekoliko različitih vrsta podataka  za različite svrhe kako bismo Vam pružili što bolje Usluge.

Vrste podataka koje prikupljamo

Lični podaci

Dok koristite naše Usluge, možemo Vas upitati da nam date određene lične koji vas identifikuju podatke kako bismo Vas identifikovali ili kontaktirali (Privatni podaci). Lični podaci koji identifikuju mogu se odnositi, ali nisu ograničeni samo na:

E-mail adresu,  Ime i prezime, Kolačiče i Podatke o korišćenju

Podaci o korišćenju 

Podaci o tome kako je Uslugama pristupljeno i kako su korišćene (Podaci o korišćenju)  takođe mogu biti prikupljani. Podaci o korišćenju mogu uključivati informacije poput IP adrese, tip pretraživača, verziju pretraživača, stranice naših Usluga koje ste posetili, vreme i datum Vaše posete, vreme provedeno na stranicama, identifikaciju uređaja i ostale dijagnostičke podatke.

Praćenje i podaci o kolačićima

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za praćenje aktivnosti na našim Uslugama i zadržavamo određene podatke.

Kolačići su datoteke sa malom količinom podataka koji mogu sadržati anonimne jedinstvene identifikatore. Kolačići se šalju sa sajta do Vašeg pretraživača i skladište se na Vaš uređaj. Tehnologije za praćenje koje se takođe koriste su beacons, tagovi i tekstvovi u svrhu praćenja i prikupljanja informacija kao i poboljšanja i analize naših Usluga.

 Možete podesiti svoj pretraživač da odbije sve kolačiće ili da Vam naznači kada je kolačić poslat.

Ukliko odbijete kolačiće, postoji mogućnost da nećete moći da koristite naše Usluge u celosti. Više o tome kako da upravljate kolačićima možete saznati na Vodiču za kolačiće.

Primeri kolačića koje koristimo:

Sezonski Kolačići. Koristimo Sezonske Kolačiće za funkcionisanje naših Usluga.

Prioritetni Kolačići. Koristimo Prioritetne Kolačiće da zapamtimo Vaše prioritete i različita podešavanja.

Bezbednosni Kolačići. Koristimo Bezbednosne Kolačiće za bezbednosne svrhe.

Korišćenje podataka

Serendiity koristi prikupljene podatke u različite svrhe:

Da obezbedi i održava Usluge.

Da Vas obavesti o promenama naših Usluga.

Da Vam obezbedi učešće u interaktivnim karakteristikama naših Usluga ukoliko to odlučite.

Da obezbedi brigu i podršku potrošačima.

Da obezbedi analize ili vredne informacije kako bismo poboljšali naše Usluge.

Da nadgleda korišćenje Usluga.

Da otkrije, spreči i obavesti o tehničkim problemima.

Prenos podataka

Vaši podaci, uključujući i privatne podatke, mogu biti prebačeni i zadržani na računare van Vaše države gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih u državi u kojoj živite.

Ukoliko se nalazite izvan Srbije i pristanete da podelite podatke sa nama, imajte na umu da se podaci, uključujući i lične podatke prebacuju i precesuiraju u Srbiji. 

Vaš pristanak na ovakvu Politiku Privatnosti, praćen podnošenjem navedenih podataka smatra se pristankom na prenos podataka.

Serendipity će preduzeti sve neophodne korake kako bi osigurao da se Vaši podaci tretiraju bezbedno i u skladu sa Politikom Privatnosti i nikakav prenos ličnih podataka organizacijama ili državama neče se desiti ukoliko ne postoje adekvatne kontrolne mere koje osiguravaju bezbednost Vaših ličnih podataka.

Otkrivanje podataka

Zakonski zahtevi

Serendipity može da otkrije Vaše lične podatke u sledećim slučajevima:

Da bi se ispoštovala zakonska obaveza

Da bi se zaštitila i odbranila prava ili imovina Serendipity

Da bi se sprečili ili istražili mogući problemi sa Uslugama

Da bi se zaštitila lična bezbednost korisnika Usluga ili javnosti

Da bi se zaštitili od od pravne odgovornosti

Bezbednost podataka

Bezbednost Vaših podataka nam je bitna, no imajte na umu da nijedan način prenosa preko Interneta, kao ni nijedan način elektronskog skladištenja nije 100% bezbedan. Iako se trudimo da korsitimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu Vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati za njihovu apsolutnu bezbednost. 

Provajderi (Pružaoci usluga)

Možemo zaposliti treća lica, kompanije ili pojedince kako bismo olakšali korišćenje naših Usluga (Pružaoci Usluga/Provajderi) da pružaju usluge u naše ime, za obavljanje delatnosti povezanih sa Uslugama ili da pomognu u analizi korišćenja naših Usluga.

Ova treća lica imaju pristup Vašim ličnim podacima samo da bi mogli da izvršavaju navedene zadatke u naše ime i u obavezi su da ih ne otkrivaju ili koriste u bilo koje druge svrhe.

Veze ka drugim sajtovima

Naše Usluge mogu sadržati veze ka drugim sajtovima kojima mi ne upravljamo. Ukoliko kliknete na vezu trećeg lica, bićete prebačeni na sajt trećeg lica. Naša preporuka je da pregledate Politiku Privatnosti svakog sajta koji posećujete.

Mi ne kontrolišemo i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili radnje sajtova ili usluga trećih lica.

Dečja privatnost

Mi ne prikupljamo svesno lične identifikacione informacije osoba mlađih od 18 godina.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj i znate da su nam Vaša deca pružila pristup ličnim podacima, molimo Vas da stupite u kontakt sa nama. Ukoliko budemo svesni da smo prikupili lične podatke dece bez potvrde roditeljskog odobrenja, preduzećemo neophodne korake da uklonimo te podatke sa naših servera.

Promena politike privatnosti

Možemo ažurirati našu Politiku Privatnosti s vremena na vreme. Obavestićemo Vas o svim promenama tako što ćemo postaviti novu Politiku Privatnosti na ovu stranicu.

Poslaćemo Vam e-mail i/ili istaknuti obaveštenje na našim Uslugama, pre nego što promene stupe na snagu i ažuriraćemo “datum stupanja na snagu” na vrhu ove Politike Privatnosti.

Savetujemo Vas da povremeno pregledate ovu Politiku Privatnosti kako biste videli da li ima nekih izmena. Izmene u ovoj Politici Privatnosti stupaju na snagu kada su objavljene na ovoj stranici.

Stupite u kontakt sa nama

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovom Politikom Privatnosti, molimo Vas da stupite u kontakt sa nama:

Posetite sledeću stranicu na našem sajtu za informacije o kontaktiranju:  

https://serendipity.edu.rs/kontakt/