Engleski jezik kao večna inspiracija

Kažu da ako radiš ono što voliš, nijedan ponedeljak nije toliko loš. Kod nas u Serendipity centru za strane jezike, ponedeljci na lošem glasu ne postoje. Svi predavači obožavaju svoj posao i engleski jezik doživljavaju kao prvu ljubav koja ih svakodnevno inspiriše i motiviše.

Neprestanim usavršavanjem i širenjem znanja iz oblasti engleskog jezika doprinosimo tome da našim polaznicima obezbedimo maksimalno kvalitetnu i efikasnu nastavu na kojoj će tečno i slobodno propričati strani jezik.

Naši predavači

Dunja Marinković

Diplomirana profesorka engleskog jezika i književnosti i master filološkinja u oblasti metodike nastave. Radi dosta, putuje još više! Na poslu je prati glas posvećene, motivisane profesorke koja se zalaže za radnu i profesionalnu atmosferu.

Nekada stroga, ali uvek spremna da se našali. Pauze između časova koristi da se odmori tako što radi serije čučnjeva. Odgovore na sva moguća pitanja drži u malom prstu. Red, rad, disciplina uz dodatak šale i iskrenog osmeha su ono što odlikuje časove kod Dunje.

Višnja Šeguljev

Jedino što kod Višnje nije sigurna stvar je to da li je širi njen osmeh ili znanje engleskog jezika koje poseduje. Večito nasmejana i vedra, ostavlja prijatan utisak na sve s kojima dođe u kontakt. Diplomirana profesorka engleskog jezika i književnosti i master filološkinja u oblasti kontaktne lingvistike.

Spontana i spremna da da odgovore na sva pitanja. Podstiče učenike da sami ispravljaju svoje greške, što se pokazalo kao nepogrešiv način za iskorenjivanje ponovljenih grešaka. Uvek spremna za izazove, bilo da je u pitanju osam časova za redom ili mesec dana bez slatkiša, svaki put odnosi pobedu!

Ivana Šobić

Dobar govornik, još bolji slušalac. Entuzijastična i motivisana da dodatno motiviše ljude oko sebe. Odlikuje je veština strpljenja i konstantna spremnost da pomogne. Učenje doživljava kao interaktivni proces razmene znanja gde učenici, kao i profesori, imaju vrlo aktivnu ulogu. Posebnu pažnju posvećuje učenju o kulturi, koju smatra petom jezičkom veštinom.

Obožava engleski jezik, predavanje i učenje. Kako bi uticala na učenike da maksimalno zavole engleski jezik, smeh, uživanje i dinamična nastava su sastavni deo njenih časova.

Smiljana Mina Vasović

Čokoholičarka, spavalica, ljubiteljka crnog humora i maziteljka uličnih mačaka i pasa.

Obožavateljka interaktivne nastave i prenošenja znanja učenicima na zabavan način. Klasična frontalna nastava u kojoj nastavnik predaje, a učenik samo sedi i sluša nije po njenoj meri. Trudi se da upozna učenike kako bi mogla na što bolji i efikasniji način da gradivo engleskog jezika prilagodi njihovim potrebama i interesovanjima. Direktna je i iskrena, ali ne i stroga. Smatra da od svakoga ponešto može da se nauči i iz tog razloga obožava svoj posao u kojem se znanja svakodnevno razmenjuju.

Isidora Petrović

Diplomirana profesorka engleskog jezika i književnosti koja zna kako da učenje pretvori u zabavu! Njeno tajno oružje su bezbrojne društvene igre uz pomoć kojih na interesantan i uzbudljiv način učenicima predstavlja novi vokabular i gramatiku. Veruje da se jezik najbrže usvaja kroz razgovor (a ona satima može pričati o književnosti, pop kulturi i pozorištu). Kada nije na času ili sa prijateljima, voli da crta i slika, te njene učenike često na tabli dočekaju razni junaci crtanih filmova i bajki.

Uvek je spremna da sa učenicima prokomentariše i preporuči im serije, filmove, podkaste i muziku za koje veruje da bi im bili korisni za dalje usvajanje jezika.
Najviše od svega voli pitanja koja joj učenici postavljaju i uživa u tome da zajedno sa njima diskutuje o odgovorima.

Aleksandra Mokan

Posvećeni sagovornik koji kroz različite nastavne aktivnosti poput debata i asocijacija, te pronalaženja spone između engleskog i drugih jezika, nastoji da stvori prijatnu i radnu atmosferu.

Veoma rada da podstakne polaznike da gramatičke zavrzlame odreše postepeno i samostalno, kao i da temama o kojima se razgovara donesu lični pečat i ideje.

Često se na časovima razmenjuju predlozi za čitanje (a naročito muziku i filmove), otud i težnja da književna dela prilagodi i primeni u nastavi, u zavisnosti od učenikovih interesovanja.

Ovakvi časovi uzajamna su motivacija i podsetnik da se u ovom poslu uživa još više.

Irina Suchet

Osoba koja ne spava puno jer je spavanje precenjeno. Može se postići mnogo više ako se vreme provede čitajući, gledajući serije (na engleskom, naravno), putujući ili učeći nešto novo.

Ceo svoj život uči engleski i veruje da je engleski mnogo više od samo udžbenika – tu je čitav svet zvukova, reči i neverovatnih gramatičkih struktura. Poreklom je iz Moskve i ne govori srpski…još. Zato je neki đaci zovu ,,No Serbian, please!“.

Irina veruje da je Serendipity reč koja u potpunosti opisuje način na koji se pojavila u Serendipity centru za strane jezike i u Novom Sadu. Njena strast je da vidi kako njeni učenici napreduju, postaju samouvereniji i samostalniji.

Sandra Stevandić

Večiti sanjar, tremaroš i strastveni sladokusac. Zaljubljenik u muziku i ples. Važno joj je da se đaci prilikom učenja osećaju dobro u svojoj koži, te se trudi da ih ohrabri i tako podstakne na rad. Podeliće i neka svoja, pomalo smešna prethodna nastavnička iskustva i time uspostaviti prijatnu atmosferu za učenje. Iako van učionice nestrpljiva, za đake beskrajno strpljiva. Uvek daje prostora za zaključivanje kad je gramatika u pitanju i vremena za razmišljanje kad je u pitanju konverzacija. Zahvaljujući tome đaci su aktivno uključeni u proces razvijanja njima važnih jezičkih veština, što na kraju dovodi do razmene mišljenja, znanja i iskustava i čini jedan nepresušan izvor motivacije, kako za nju samu, tako i za đake.

Šta naše časove čini posebnim?

Motivisani profesori

Motivisani profesori

Profesori Serendipity centra za strane jezike su profesionalci veoma motivisani da svoje znanje što efikasnije prenesu na sve svoje učenike. Konstantnim usavršavanjem i usvajanjem najnovijih metoda rada, trudimo se da vam obezbedimo najkvalitetniju nastavu.

Interakcija

Interakcija

Atmosfera u našem centru za strane jezike je takva da podstiče sve polaznike na maksimalnu interakciju sa profesorima, što pozitivno utiče na oslobađanje od treme i straha pri korišćenju stranog jezika.

Kvalitetni materijali

Kvalitetni materijali

Nastavni materijali su u potpunosti prilagođeni jedinstvenim potrebama polaznika i obuhvataju udžbenike renomiranih izdavača u oblasti učenja stranih jezika (Oxford, Cambridge, Macmillan, Longman), kao i dodatne interaktivne materijale.

Rad bez stresa

Rad bez stresa

Pozitivno okruženje, opuštena, ali, istovremeno, radna atmosfera osnovni su preduslovi za efikasno usvajanje stranog jezika. Upravo to je ono što vas očekuje na kursevima engleskog jezika u Serendipity centru za strane jezike.